Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.

Lederdag 2020 / 2021

31. oktober 2021 @ 10:00

ImF Lederdag 2020 / 2021

Til alle foreninger, forsamlinger, barnelag og ungdomslag i ImF

Vi oppfordrer ledere til å komme sammen for fellesskap og samtale om viktige sider ved det lokale misjonsarbeidet.

Alt er klart! Videoer til nedlasting finner du ved hvert kulepunkt under «Innhold» nedenfor.

Hvorfor: 6-8.november skulle vi egentlig hatt vår Lederkonferanse på Straume og Bildøy, slik vi har hatt de tre foregående årene. Slik ble det ikke. I stedet har vi gått ut med en oppfordring til lederskap i våre forsamlinger, foreninger og lag om å samles lokalt en passende dag for å samtale om viktige tema.

Hva: ImF har laget videoer om ulike tema, og dere laster dem ned til lokal PC/Mac på forhånd. En kan arrangere en dag med flere tema, men det er også mulig å dele samtalen opp i flere bolker. Det viktigste er at styrer og ledergrupper tar seg tid til å snakke om annet enn økonomi, møtekalender, talerhjelp, hvem som skal lage mat, hvem som skal male bedehuset, etc.

Hvem: Vi tror det er viktig at flest mulig ledere på ditt lokale bedehus samles for å snakke sammen. Det er ulike nådegaver og ulike kall og interessefelt, men det er viktig at det skapes en opplevelse av å være ett team som drar i samme retning. Som dere vil se av tematikken vi tar opp, er dette aktuelt for alle virkeområder i et lokalt arbeid.

Hvordan: Dere sørger for en stor skjerm og god lyd, og tester ut videoene i god tid. Fem av videoene vil inneholde 15-20 minutts innledning i samtaleform om et tema, og så får dere konkrete spørsmål til å jobbe videre med. Ingenting er online/streaming, så dere bestemmer selv tidspunkt og tidsramme, men bestill gjerne inn pizza eller lignende til en god matpause underveis. Noen tema oppleves mer aktuelle enn andre, så en bør gjerne prioritere hva som skal tas med, og hvor mye tid en skal sette av til samtalen, men klokka 10:00 – 14:00 bør være en passende ramme.

Innhold

Når du klikker på video-lenkene nedenfor, åpnes en Dropbox-fane i nettleseren din. Øverst til høyre skal du finne et nedlastingsikon som gir deg mulighet til å laste ned video til lokal disk.

Med utgangpunkt i ImFs strategiplan (Misjonærer, Modning, Mor og far, Medmennesker) legger vi opp til denne «menyen» for lederdagen:

  1. Intro (Video på 4 minutt lastes ned her): Erik Furnes og Andreas Evensen gir en presentasjon av opplegget. 
  2. Bønn og personlig gudsliv (Video på 21 minutt lastes ned her): Irene Krokeide Alnes har reist som forkynner og evangelist i ImF hele sitt voksne liv, og deler noe av det hun ser er viktig for å styrke det åndelige livet, personlig og i fellesskapet.
  3. Mål og visjon for det lokale arbeidet (Video på 19 minutt klar til nedlasting her): ImF og de fleste kretser har utarbeidet visjon, mål og strategi for sin virksomhet de kommende årene. Men hvordan er det lokalt på ditt bedehus? Forsamlingskonsulent Runar Landro deler av det han har sett rundt omkring, hva som er hans egne erfaringer, og hva som er viktig for å komme i gang med en slik prosess.
  4. Når det sunne blir usunt (Video på 20 minutt klar til nedlasting her): Som ledere utøver vi makt, enten vi opplever det slik eller ikke. Utøvelse av makt er i utgangspunktet noe godt som gjør det mulig for ledere å få noe godt til å skje. Men makt kan også brukes på en destruktiv og ødeleggende måte, noe vi har sett eksempler på fra Knutby-forsamlingen. Arne Tord Sveinall er en del av Institutt for Sjelesorg, og vil gi oss viktige innspill på ulike former for makt, hvordan det påvirker fellesskapet, og hvordan vi skal framelske sunne fellesskap på dette området.
  5. Ekspansiv lederutvikling (Video på 22 minutt klar til nedlasting her): Noen av dere var kanskje med på rundebords-konferansen «Exponential» den 13.oktober, der mye handlet om hva vi gjør for å rekruttere og lære opp nye ledere på en måte som gjør at misjonsarbeidet ikke bare vokser, men også multipliseres. Vi vet at rekruttering av ledere er en akilleshæl de fleste steder. John Torjus Eriksen og Nils Jøssang fra Sogndal Indremisjonsforsamling (SIM) står sentralt i ImF sitt arbeid for å plante nye fellesskap, men det starter med å utruste nye ledere.
  6. Medmennesker (Video på 18 minutt klar til nedlasting her). Vi skriver «Alle hjertelig velkommen!» i våre annonser og på våre plakater, men oppleves det slik i virkeligheten? Er vår forsamling et godt sted å ha det vondt? Anne Nyvoll Furnes fra Bildøy Bibelskole samtaler med Vilhelm Viksøy om et tema som utfordrer våre fellesskap.
  7. Entrepenørskap i forsamlinger (video på 27 minutt klar til nedlasting her). Magne Supphellen er professor ved NLA og Norges Handelshøyskole i Bergen. Han hadde dette foredraget under Sendt Norge sin digitale læringsfellesskap 11-12.november 2020. Foredraget gir mange gode utfordringer, og vi har fått tillatelse fra Magne og Sendt Norge til å dele med ledere i ImF. Takk!
  8. Utfordring (Video på 3 minutt klar for nedlasting her): Denne vises 10-15 minutt før slutt, og Andreas Evensen gir noen konkrete utfordringer for veien videre.

Her er en Powerpoint-presentasjon med forslag til samtalespørsmål om de ulike temaene.

Savner dere noe eget om «Mor og far» og barne- og ungdomsarbeidet? 23.januar vil Awana Norge arrangere en tilsvarende digital samling, og der vil tematikken handle om disse helt sentrale virksomhetsområdene i indremisjonsarbeidet.

Vi håper dere som lokalt lederskap vil prioritere en slik lederdag, håper dette opplegget kan stimulere til nyttige og fruktbare samtaler i deres lokale fellesskap.

For Indremisjonsforbundet

Erik Furnes                                                                          Andreas Evensen

Generalsekretær                                                              Daglig leder ImF-UNG

Detaljer

Dato:
31. oktober 2021
Tid
10:00

Detaljer

Dato:
31. oktober 2021
Tid
10:00